sjaj ili zrno utehe?

Deda Mraz na Tari...

zrnoutehe | 14 Januar, 2009 22:30

Nacionalni park Tara ima izvanredne uslove za razvoj skoro svih oblika rekreativne aktivnosti, odnosno turizma. Nacionalni park Tara je poznato i tradicionalno letnje i zimsko rekreativno područje. Povoljni klimatsli uslovi, veliki broj sunčanih dana, srednja visina oko 1000 m i prirodne lepote pružaju sve uslove za prijatan boravak, šetnje i planinarenje; veliko jezero na Drini i u dolini Rzava za sportove na vodi; brdske padine i valovoti tereni za zimske sportove, a bogatstvo raznovrsnom divljači za lovni turizam.


Veći broj odmarališta, planinarskih i lovačkih kuća, smeštaj u domaćoj radinosti omogućava boravak različitim kategorijama posetilaca. Za njih na Tari postoje i sportski tereni, bazeni i šetališta, a za planinare i ostale ljubitelje prirode obeležene planinarske i šetne staze.
Kada priroda jednom mestu podari ovoliko lepote onda je ono predodređeno za očuvanje čovekovog zdravlja, lepote i radosti življenja.


U Nacionalnom parku Tara danas  postoje tri značajna turistička punkta:   
Kaluđerske Bare, Mitrovac, Predov krst,koji svaki na svoj način pružaju ugodan smeštaj na ovoj planinskoj lepotici

 
 

                                                                  Kanjon reke Rača

Delovanje prirodnih faktora uslovilo je postojanje veoma raznolikog živog sveta na Tari. Brojne šumske fitocenoze, veoma složenog sastava, floristički veoma bogate, s velikim brojem reliktnih i endemskih vrsta biljaka predstavljaju prave prirodne retkosti kao što su: 

monumentalna Pančićeva omorika, tisa, božikovina, maslinica, jeremičak, zlatna paprat, ciklama, šumska lincura i dr.

Evo jos jedne lepotice za zaljubljenike u prirodu, pa ako vam skijanje nije prioritet, nemate para za Svajcarsku, Deda Mraz i nije bas bio darezljiv prema vama..evo idealnog mesta da se odmorite, uzivate..pa mozda i zaljubite..pa sta kazete?

Komentari

Re: Deda Mraz na Tari...

bajke | 15/01/2009, 08:34

Posto sam ja jedan od zaljubljenika u prirodu mislim da je ovo jedno od pravih mesta za odmor i beg od svakodnevnog zivota!

Re: Deda Mraz na Tari...

sanjarenja56 | 15/01/2009, 08:41

sanjarenja56

Kažem da je Tara neviđeno lepa planina, da će biti bolje čuvana otkad su rendžeri počeli da rade, da tamo treba otići na jedan dan pa se osećati kao da si bio nedelju, da treba baciti pogled s velikog vidikovca na Drinu pa se osećati velikim, da...ma , treba otići na Taru.

Re: Deda Mraz na Tari...

musicfestival | 19/01/2009, 07:42

prelepo :)

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb